Nemáte ešte konto? Registrovať
Máte vytvorený účet? Prihlásiť (Log In)
Skúsim sa ešte prihlásiť
Chlieb Pre zdravie s celozrnnou pohánkou je úplne unikátny výrobok, ktorý bol v r. 2008 ocenený na Medzinárodnom potravinárskom veľtrhu Salima v kategórii TRENDY.
Výrobok spĺňa náročné požiadavky nielen pre bezlepkovú diétu, ale aj diétu diabetickú. Má priaznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny predovšetkým z celozrnnej pohánky. Svojou štruktúrou, farbou i chuťou je podobný tmavým typom chleba. Okrem lepku neobsahuje zmes ani mlieko, vajcia, arómy, umelé farbivá či konzervanty. Spĺňa požiadavky zákazníka na zdravý a chutný chlieb.
Zloženie zmesi
Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohánková múka, lupinová múka, zahusťovadlo guarová guma, ľanové semienko, soľ, chlebové korenie.
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1425 kJ/337 kcal, Bielkoviny 7,2 g, Sacharidy 68 g, z toho cukry 3,8 g, Tuky 1,7 g, NMK 0,3 g, Vláknina 10,5 g, Sodík max. 0,8 g.
Recepty
Suroviny: 500 g zmes, 440 ml (g) vody, 20 ml oleja, 13 g čerstvého droždia.
Postup na prípravu chleba v domácej pekárni
Na dno nádoby na pečenie patria tekuté suroviny - voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždia v spojení s vodou izbovej teploty sa týka 2hodinových programov "glutén free" či šprint (ETA). Pri ostatných pieckach si musíte nájsť svoj spôsob pečenia. Ak vychádza z pekárne chlieb prekysnutý (prepadnutý s veľkými nerovnomernými pórmi v striedke), znížte dávku droždia alebo použite chladnejšiu vodu. Ak máte opačný problém a chlieb je nedokysnutý s prípadnými prasklinami, použite teplú vodu alebo viac kvasníc.
Postup pre pečenie v bežnej rúre
Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždia zvýšiť na 15 g/500 g zmesi. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami. Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. v slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral. Pečte vo vyhriatej rúre (najprv 200 °C, potom stiahnite na 180 °C) cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.
Slnečnicové buľky
Vytvarujte asi 100 g guličky, obaľte v slnečnicových semienkach a uložte na plech. Nechajte kysnúť asi 40 min. (podľa teploty), chráňte pred okoráním, nestláčajte. Pečte pri 200 °C asi 20 min.
Rustikálne kocky
Cesto dlaňami roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnú a rozkrájajte na obdĺžničky (približne 10x15 cm). Preložte na plech (môžete hornú plochu vtlačiť do semienok) a nechajte asi 40 min. kysnúť. Pečte pri 200 °C asi 20-25 min.
Česká republika.
Recepty
Suroviny: 500 g zmes, 440 ml (g) vody, 20 ml oleja, 13 g čerstvého droždia.
Postup na prípravu chleba v domácej pekárni
Na dno nádoby na pečenie patria tekuté suroviny - voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždia v spojení s vodou izbovej teploty sa týka 2hodinových programov "glutén free" či šprint (ETA). Pri ostatných pieckach si musíte nájsť svoj spôsob pečenia. Ak vychádza z pekárne chlieb prekysnutý (prepadnutý s veľkými nerovnomernými pórmi v striedke), znížte dávku droždia alebo použite chladnejšiu vodu. Ak máte opačný problém a chlieb je nedokysnutý s prípadnými prasklinami, použite teplú vodu alebo viac kvasníc.
Postup pre pečenie v bežnej rúre
Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždia zvýšiť na 15 g/500 g zmesi. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami. Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. v slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral. Pečte vo vyhriatej rúre (najprv 200 °C, potom stiahnite na 180 °C) cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.
Slnečnicové buľky
Vytvarujte asi 100 g guličky, obaľte v slnečnicových semienkach a uložte na plech. Nechajte kysnúť asi 40 min. (podľa teploty), chráňte pred okoráním, nestláčajte. Pečte pri 200 °C asi 20 min.
Rustikálne kocky
Cesto dlaňami roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnú a rozkrájajte na obdĺžničky (približne 10x15 cm). Preložte na plech (môžete hornú plochu vtlačiť do semienok) a nechajte asi 40 min. kysnúť. Pečte pri 200 °C asi 20-25 min.
No tieto difuzéry majú síce časovač ale nevypnú, keď dôjde voda neviem čím to je.
- 3. marca 2024 Overený zákazník
zaujímavé produkty, u mňa balzamy na pery absolútne TOP! ekologické balenie produktov - papierové tuby, sklo
- 22. februára 2024 Overený zákazník
❤️
- 21. februára 2024 Overený zákazník