Ryža čierna natural 500 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: 8595016502430



Predaj ukončený

Popis produktu

Čierna ryža dlhozrnná natural má nie len nevšednú farbu, ale aj široké využitie v kuchyni ako exotická príloha, do šalátov alebo rizota. Po uvarení nadobúda krásnu fialkastú farbu a orieškovú chuť. Odporúčame miešať s bielou ryžou. Ryža ako taká je skvelá potravina do diéty aj do objemu.

Ryža sa často predáva lúpaná, natural ryža je nelúpaná obmena. Poznáme cca 20 druhov ryže, z ktorých môže vyrábať múka, kaše, škrob, víno, ocot alebo slad. Rastlina sa pestuje na ryžových poliach a zberá sa až dvakrát do roka.

    prirodzene bezlepková
    široké spektrum využitia
    ľahká príprava
    nebrúsená a neleštená

Zloženie: Ryža čierna

Energetická hodnota 1 463 kJ/345 kcal tuky: 2,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g sacharidy: 74,1 g z toho cukry: 0,9 g bielkoviny: 7,8 g soľ: 0,02 g


Spôsob použitia

Prílohy – ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým jedlám, zmiešajte ju s bielou ryžou, čiernej dajte menej než bielej

Rizoto – bežným spôsobom môžete ryžou zmiešať so zeleninou a korením podľa potreby, čiernu ryžu vždy miešajte v menšom pomere s bielou

Vyprážané ryže – po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozšľahané vajíčka a krátko restujte, stačí už len ochutiť korením

Ryžový šalát – uvarenú ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa vašich predstáv, odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, opraženú cibuľku s šampiňónmi, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja, ideálnečiernu ryžu miešajte s bielou  

Exotické raňajky – ryžu uvarte vo vode so škoricou a zázvorom, až sa voda vstrebe po vychldnutí, vmiešajte do ryže med, vanilku, nechajte odstáť päť minút, potom pridajte obľúbené ovocie a orechy a zalejte kokosovým mliekom

Môžete použiť aj na dekoráciu.


Krajina pôvodu

Čína.




Výrobca
COUNTRY-LIFE s.r.o.
Spôsob použitia

Prílohy – ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým jedlám, zmiešajte ju s bielou ryžou, čiernej dajte menej než bielej

Rizoto – bežným spôsobom môžete ryžou zmiešať so zeleninou a korením podľa potreby, čiernu ryžu vždy miešajte v menšom pomere s bielou

Vyprážané ryže – po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozšľahané vajíčka a krátko restujte, stačí už len ochutiť korením

Ryžový šalát – uvarenú ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa vašich predstáv, odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, opraženú cibuľku s šampiňónmi, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja, ideálnečiernu ryžu miešajte s bielou  

Exotické raňajky – ryžu uvarte vo vode so škoricou a zázvorom, až sa voda vstrebe po vychldnutí, vmiešajte do ryže med, vanilku, nechajte odstáť päť minút, potom pridajte obľúbené ovocie a orechy a zalejte kokosovým mliekom

Môžete použiť aj na dekoráciu.

Zoznam alergénov
Zoznam alergénov, ktoré môžu u niektorých citlivých jedincov vyvolať kožnú alergickú reakciu. Podľa § 49 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1223/2009 o kozmetických výrobkoch.