Nemáte ešte konto? Registrovať
Máte vytvorený účet? Prihlásiť (Log In)
Skúsim sa ešte prihlásiť
Čierna ryža dlhozrnná natural má nie len nevšednú farbu, ale aj široké využitie v kuchyni ako exotická príloha, do šalátov alebo rizota. Po uvarení nadobúda krásnu fialkastú farbu a orieškovú chuť. Odporúčame miešať s bielou ryžou. Ryža ako taká je skvelá potravina do diéty aj do objemu.
Ryža sa často predáva lúpaná, natural ryža je nelúpaná obmena. Poznáme cca 20 druhov ryže, z ktorých môže vyrábať múka, kaše, škrob, víno, ocot alebo slad. Rastlina sa pestuje na ryžových poliach a zberá sa až dvakrát do roka.
prirodzene bezlepková
široké spektrum využitia
ľahká príprava
nebrúsená a neleštená
Zloženie: Ryža čierna
Energetická hodnota 1 463 kJ/345 kcal tuky: 2,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g sacharidy: 74,1 g z toho cukry: 0,9 g bielkoviny: 7,8 g soľ: 0,02 g
Prílohy – ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým jedlám, zmiešajte ju s bielou ryžou, čiernej dajte menej než bielej
Rizoto – bežným spôsobom môžete ryžou zmiešať so zeleninou a korením podľa potreby, čiernu ryžu vždy miešajte v menšom pomere s bielou
Vyprážané ryže – po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozšľahané vajíčka a krátko restujte, stačí už len ochutiť korením
Ryžový šalát – uvarenú ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa vašich predstáv, odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, opraženú cibuľku s šampiňónmi, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja, ideálnečiernu ryžu miešajte s bielou
Exotické raňajky – ryžu uvarte vo vode so škoricou a zázvorom, až sa voda vstrebe po vychldnutí, vmiešajte do ryže med, vanilku, nechajte odstáť päť minút, potom pridajte obľúbené ovocie a orechy a zalejte kokosovým mliekom
Môžete použiť aj na dekoráciu.
Čína.
Prílohy – ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým jedlám, zmiešajte ju s bielou ryžou, čiernej dajte menej než bielej
Rizoto – bežným spôsobom môžete ryžou zmiešať so zeleninou a korením podľa potreby, čiernu ryžu vždy miešajte v menšom pomere s bielou
Vyprážané ryže – po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozšľahané vajíčka a krátko restujte, stačí už len ochutiť korením
Ryžový šalát – uvarenú ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa vašich predstáv, odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, opraženú cibuľku s šampiňónmi, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja, ideálnečiernu ryžu miešajte s bielou
Exotické raňajky – ryžu uvarte vo vode so škoricou a zázvorom, až sa voda vstrebe po vychldnutí, vmiešajte do ryže med, vanilku, nechajte odstáť päť minút, potom pridajte obľúbené ovocie a orechy a zalejte kokosovým mliekom
Môžete použiť aj na dekoráciu.
No tieto difuzéry majú síce časovač ale nevypnú, keď dôjde voda neviem čím to je.
- 3. marca 2024 Overený zákazník
zaujímavé produkty, u mňa balzamy na pery absolútne TOP! ekologické balenie produktov - papierové tuby, sklo
- 22. februára 2024 Overený zákazník
❤️
- 21. februára 2024 Overený zákazník