Každým rokom zažívame najteplejší rok v histórii ľudstva, ozónová diera je stále extrémne veľká a v dobe ultralacných last-minute dovoleniek je čoraz väčším trendom utekať pred nestabilnou zimou do teplých krajín, kde sa vystavujeme ďalšiemu intenzívnemu slnečnému žiareniu.

Čítaj viac

Kým hmyz má v kolobehu prírody svoje nezameniteľné miesto, niekedy nám môže poriadne liezť na nervy. Ako už býva skutočnosťou, až priveľmi často nám okrem nervových kolapsov dokáže spôsobiť nemalé zdravotné problémy.

Čítaj viac

Pustili sme do odvážneho dobrodružstva priniesť kúsok poctivého Slovenska do rôznych chudobných kútov a kultúr sveta. Cheš vedieť ako obstáli naše produkty s harmančekom, medovkou a mätou v Africkej Tanzánii? A ako naň reagovali africké deti v škole?

Čítaj viac

Leto pokračuje a my pre vás máme ďalšie tipy, ako si zabezpečiť dokonalú ochranu kože (nielen) v letných mesiacoch. V predchádzajúcich častiach sme sa venovali ochrane pokožky ešte pred tým, než ju vystavíme priamemu slnečnému žiareniu.

Čítaj viac

UV filter nie je všetko. Všetci vieme, že opaľovacie krémy predstavujú základnú letnú výbavu takmer každej kabelky, no určite nejde o všemožný prostriedok na vysporiadanie sa s pálivým slnkom a jeho krátkymi vlnami UV žiarenia.

Čítaj viac