Decylglukozid

Je to polyglukozid získaný z obnoviteľných rastlinných surovín. Decylglukozid je vyrobený reakciou glukózy s rastlinným mastným alkoholom- dekanolom.

Decylglukozid pôsobí ako prírodná neiónová povrchovo aktívna látka, ktorá sa používa ako čistiace penivé činidlo. Je dostatočne jemný na citlivú pokožku a môže byť použitý v detských výrobkoch. Naviac viaže vodu, čím napomáha udržiavať pokožku hladkú a jemnú.

V našej kozmetike Ťuli a Ťuli je tento prírodný neiónový surfaktant použitý v šampónoch, v sprchových géloch a v Detskej olejovej emulzii na kúpanie.