Olivový olej
Olivový olej je rastlinný olej, ktorý sa získava z plodov Olea Europaea, tradičného stromu pestovaného v stredomorskej oblasti. Má vynikajúce zmäkčovacie vlastnosti, ktoré sú oceňované vo všetkých typoch kozmetických výrobkov. Používa sa ako nosný olej, roztok na starostlivosť o vlasy a v prípravkoch, ktoré ponúkajú kondicionačný efekt.

Bambucké maslo
Bambucké maslo je tuk, ktorý bol extrahovaný z orechov stromu Shea (Vitellaria paradoxa). Má sivobielu alebo slonovinovo bielu farbu a krémovú konzistenciu, ktorá je ľahko roztierateľná na pokožke. Väčšina bambuckého masla pochádza zo stromov v západnej Afrike.

Kokosový olej
Kokosový olej má výborné hydratačné vlastnosti, pokožku upokojuje a podporuje jej prirodzenú pružn...

Panthenol
Tiež nazývaný Provitamín B5 či Dexpanthenol je biologickým prekurzorom vitamínu B5 (kyselina D-pantoténová). Po absorpcii pokožkou sa Provitamín B5 metabolicky premieňa na vitamín B5, ktorý má prirodzené hydratačné, upokojujúce, hojivé a regeneračné vlastnosti. Udržuje pokožku jemnú, hladkú a zdravú.

Soľ z Mŕtveho mora
Minerálna kompozícia soli z Mŕtveho mora sa výrazne líši od konvenčnej morskej soli. Podzemné pramen...

Phytokeratin
Phytokeratín sa vyrába enzymatickou hydrolýzou proteínov zo pšenice, sóje a kukurice. Hydrolyzované proteíny patria do skupiny kľúčových živín, ktoré sú často označované ako prírodný zvlhčovací faktor.

Aloe vera
Aloe vera je v kozmetike bežne používaný výťažok z rastliny Aloe barbadensis. Pre pokožku je dobrý kvôli jeho chemickému zloženiu.

Glycerín
Tiež známy ako Glycerol je jednoduchý hydroskopický viskózny polyol sladkej chuti, v systemantickom názvosloví propán-1,2,3-triol.

BIO včelí vosk
Z chemického hľadiska je vosk vo vode nerozpustná alebo hydrofóbna prírodná látka, tj lipid. Chemick...

Oleát draselný
Oleát draselný je prírodná povrchovo aktívna látka, ktorej hlavnou funkciou je znižovanie povrchového napätia vody, čím napomáha odstraňovaniu mastnoty a nečistôt z pokožky.

Kokoát draselný
Kokosát draselný je jemná, prírodná povrchovo aktívna látka, ktorá po zmiešaní s vodou odstraňuje nečistoty a mastnotu z povrchu kože. Je vhodný na všetky typy pokožky, má antiseptické a antioxidačné vlastnosti a podporuje hydratáciu pokožky.

Cetearyl alkohol
Cetearyl alkohol je mastný alkohol v bielej voskovitej forme. Je to prísada do kozmetiky, ktorá pozostáva zo zmesi cetylových a stearyl alkoholov. Tieto alkoholy sa získavajú z mastných kyselín, ktoré sa vyskytujú v rastlinách, ako je kokosový a palmový olej. V kozmetických prípravkoch sa používa ako stabilizátor a na vytvorenie emulzie medzi vodou a olejom.

Laurylbetaín
Laurylbetaín je amfotérna povrchovo aktívna látka odvodená z kyseliny laurovej a betaínu, ktoré sú extrahované zo zeleniny. Je to viskózna transparentná alebo bledo žltá kvapalina, ktorá je čiastočne rozpustná vo vode a v oleji. Laurylbetaín pomáha pri tvorbe bohatej peny, ktorá je následne stabilnejšia, jemnejšia a krémovitejšia.

Kyselina mliečna
Kyselina mliečna je prírodná organická látka- alfa-hydroxylová kyselina, ktorá je prirodzene produkovaná v procese bakteriálnej fermentácie, napríklad mliečnej fermentácie. Keďže kyselina mliečna podporuje vylučovanie starých povrchových buniek kože, často sa používa ako exfoliant a vo výrobkoch proti vráskam.

Kyselina stearová
Kyselina stearová je mastná kyselina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v rastlinných a živočíšnych tukoch. Používa sa v rôznych kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti ako povrchovo aktívna látka, emulgátor a zahusťovadlo.

Decylglukozid
Je to polyglukozid získaný z obnoviteľných rastlinných surovín. Decylglukozid je vyrobený reakciou g...

Xantánová guma
Xantánová guma je prírodný polysacharid odvodený z glukózy alebo sacharózy. Používa ako spojivo, emu...

Chlorid sodný
Chlorid sodný (NaCl) je prírodná anorganická zlúčenina bežnejšie známa ako kuchynská soľ. V kozmetic...

Kyselina benzoová
Kyselina benzoová je najjednoduchšia aromatická karboxylová kyselina. Je to bezfarebná kryštalická p...

Citrát draselný
Citrát draselný je draselná soľ kyseliny citrónovej. V kozmetických prípravkoch a prípravkoch na osobnú hygienu slúži ako tlmivé činidlo, chelatačné činidlo a prostriedok na úpravu pH.

Fenoxyetanol
Fenoxyetanol, tiež známy ako etylénglykolmonofenyléter, je glykoléter a baktericíd, ktorý sa primárn...

Tocopherol
Tocopherol alebo vitamín E je vitamín rozpustný v tukoch. Je to prirodzene sa vyskytujúci antioxidant, ktorý je možné izolovať z rastlinného oleja.

Emulgačný vosk
Emulgačný vosk je zmes prírodných emulgátorov Cetearyl alkohol a polysorbát 60. Sú to emulgátory rastlinného pôvodu z prirodzene sa vyskytujúcich tukov a esterov.

Draselné soli mastných kyselín palmojadrového oleja
Draselné soli mastných kyselín palmojadrového oleja sa používajú v prírodnej kozmetike ako jemná povrchovo aktívna látka, ktorá zvyšuje vizkozitu a vytvára bohatú jemnú penu.

Benzylalkohol
Benzylalkohol je organický aromatický alkohol, ktorý sa vyskytuje prirodzene v niektorých druhoch ovocia, v rastlinách a esenciálnych olejoch.

Kyselina palmového jadra
Kyselina palmového jadra je zmes mastných kyselín odvodených od palmového oleja. Používa sa ako čistiaci prostriedok a emulgátor. Je to jemná, prírodná látka, ktorá je vhodná pre všetky typy pokožky.

Kyselina dehydrooctová
Kyselina dehydrooctová je organická zlúčenina (cyklický ketón), ktorá svojou povahou je vhodná na po...

Kyselina citrónová
Kyselina citrónová je hydroxilová kyselina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v rôznych druhoch ovocia a zeleniny, ako je napríklad citrón, limetka, mandarinka a ostružiny. Je to biela kryštalická látka, ktorú je tiež možné vyrobiť fermentáciou roztoku cukru.

Plantaserve P
Plantaserve P je jedinečný konzervačná prísada, ktorá neobsahuje parabén a formaldehyd. Základnou zložkou je fenoxyetanol, pomocnými zložkami sú prírodné konzervačné látky Caprylyl Glycol a Propylene Glycol. Plantaserve P poskytuje účinnú ochranu proti baktériám a kvasinkám.

Používaním stránok www.tuliatuli.sk/ súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.