BIO ražný (žitný) kvások 30g

Kód: 8595617900192



Predaj ukončený

Popis produktu

BIO Sušený ražný kvások v  je určený na výrobu domáceho kváskového chleba. Prirodzený a dejinami v harmónii s prírodou overený spôsob kysnutia chleba pomocou tohto kvásku využíva priateľské baktérie Lactobacillus, ktoré dodávajú chlebíku jedinečnú chuť. Nielen chlieb, ale aj pečivo je po upečení nadýchané, ľahko stráviteľné a vydrží dlhšie čerstvé.

 
Návod na použitie BIO ražného kvásku

RECEPT NA 1,5 KG RAŽNÉHO CHLEBA

1 kg ražnej múky, 2 sáčky tohto sušeného kvásku, 700 ml vody, 2-3 čajové lyžičky soli, 20 g droždia

Svetlý chlieb: pripravené cesto dáme vo forme do nepredhriatej rúry a pečieme asi 80 min. na 180-200 °C.

Tmavý chlieb: nechajte cesto ešte o 1 hod. dlhšie kysnúť, potom vložte vo forme do rúry predhriatej na 250 °C a pečte si 20 min., potom znížte teplotu na 180 °C a pečte ďalších 90 min.

 
TIPY A ODPORÚČANIA

Na čo najlepší výsledok pri výrobe domáceho chlebíka odporúčame využiť ražnú chlebovú múku alebo priamo múky na kváskovanie a pre pekný tvar niektorú z ošatiek.


Zloženie výrobku: BIO ražná múka, štartovacia kultúra

 

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota 1413 kJ / 334 kcal; tuky 1,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g; sacharidy 52 g, z toho cukry 1 g; bielkoviny 11,2 g; soľ 0,01 g.



Hmotnosť: 30g



Krajina pôvodu

Česká republika.




Výrobca
Natural Jihlava
Spôsob použitia

Zoznam alergénov
Zoznam alergénov, ktoré môžu u niektorých citlivých jedincov vyvolať kožnú alergickú reakciu. Podľa § 49 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1223/2009 o kozmetických výrobkoch.