Nemáte ešte konto? Registrovať
Máte vytvorený účet? Prihlásiť (Log In)
Skúsim sa ešte prihlásiť
Cícer, alebo tiež aj rímsky hrach, je obľúbenou pochúťkou Talianov. Aj jeho názov – rímsky hrach – je používaný preto, že svojím tvarom pripomína spomínanú strukovinu. Historici odhadujú cíceru viac ako 7500 rokov. V stredoveku sa rozšíril do Európy, no najprv len do kuchýň chudobnejších vrstiev. Dnes je cícer veľmi obľúbený najmä v kuchyniach Španielska, Talianska, Francúzska a Grécka, výnimočné postavenie tiež zastáva v arabských a balkánskych krajinách.
Čo obsahuje cícer?
Španielska fazuľa, čo je ďalší názov pre cícer, obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje žiaden lepok, preto okrem vegetariánov ocenia túto skvelú potravinu i celiatici. Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z cíceru pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme pre naše telo.
Rýchle dodanie. Ďakujeme.
- 29. apríla 2025 Overený zákazník
Keby na web-stránke možno bolo zatnačiť približne čas doručenia objednávky, že by potom som mohla plánovať svoj...
- 25. marca 2025 Overený zákazník
Rýchlosť dodania Možnosť dodania Packetou
- 22. marca 2025 Overený zákazník