Sójové plátky Slovensko

Kód: 031908 Sójové výrobky

  • 1,80 €

    (9,00 € za kg)


skladom
Vyberte si obal :

Popis produktu

Slovenské sójové plátky vyrobené zo sójovej múky.

Prečo je sója zdravá?


Sója obsahuje vysoký obsah bielkovín, ktoré sú dôležité vo výžive človeka, hlavne z dôvodu znižovania výskytu civilizačných ochorení a ich prevencie. Práve kvôli svojmu vysokému obsahu bielkovín sa sója označuje ako rastlinné mäso. Sójové bôby obsahujú 30-40% bielkovín, 28 % sacharidov, 19% tuku a 5% minerálnych látok a vitamínov (A, B, C, E).

Ďalším plusom sóje je rozpustná vláknina (má jej viac ako ostatné strukoviny), ktorá predlžuje čas vstrebávania živín a chráni tenké aj hrubé črevo.

Sója sama o sebe na rozdiel od mäsa neobsahuje cholesterol ani iné nasýtené tuky. Preto je ideálnou náhradou mäsa pre ľudí, ktorí si musia strážiť hladinu cholesterolu v krvi. O sóji sa môžete dočítať, že konzumácia sójových výrobkov pomáha aj pri neurózach, depresiách, nervozite a nespavosti. To všetko nielen vďaka lecitínu ale aj tryptofánu, ktorý sa v mozgu podieľa na výrobe serotonínu a ako vieme, tento nervový prenášač ma dočinenia s našou dobrou (či skleslou) náladou.

Tipy na použitie


Sójové plátky varíme vo vode cca 20 min.; ideálne v zeleninovom vývare. Vodu zlejeme a uvarené sójové rezance necháme odkvapkať. Sójové rezance sú vhodné na prípravu mäsových alebo zeleninových jedál, môžeme ich tiež pridať do polievky (riedkej alebo krémovej).

Skladovanie


Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1316kJ/314kcal; tuky 1,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g; sacharidy 14g z toho cukry 12g; bielkoviny 51g; soľ 0,08g; vláknina 21g.


Krajina pôvodu

Slovensko.



Výrobca
Spôsob použitia

Zoznam alergénov
Zoznam alergénov, ktoré môžu u niektorých citlivých jedincov vyvolať kožnú alergickú reakciu. Podľa § 49 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1223/2009 o kozmetických výrobkoch.

Používaním stránok www.tuliatuli.sk/ súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.