Nemáte ešte konto? Registrovať
Máte vytvorený účet? Prihlásiť (Log In)
Skúsim sa ešte prihlásiť
Horčicový olej je tiež veľmi ľahký a ľahko sa vstrebáva. Jeho prekrvujúcich a prehrievacích účinkov sa preto využíva predovšetkým pri masážach. Pomáha uvoľniť stuhnuté a natiahnuté svaly, uľavuje bolestivým kĺbom a pôsobí blahodarne aj pri reumatizme.
Charakteristika
Horčicu poznali ľudia už 2 000 rokov pred naším letopočtom a vedeli o jej chuťových a liečebných účinkoch. 100% panenský olej lisovaný za studena bez prídavných farbív a konzervačných látok sa vyrába lisovaním horčičných semienok. Získaný olej má antibakteriálne účinky a môže sa pochváliť veľkým množstvo živín a stopových prvkov. Je svetlo žltej farby s ostrou charakteristickou vôňou horčice. Pre naše telo je horčicový olej hotovým balzamom. Je totiž bohatý na biologicky aktívne látky, enzýmy, oleje, sliz, minerály mangán, selén, horčík, vápnik, železo, fosfor, zinok, draslík a vitamíny E, B1, B2, B3 (PP), B4, B6, B9, K , P, A, D.
Nutričné hodnoty RAW horčičného oleja v 100 g
Energetická hodnota: 3700 kJ/0 kcal; Tuky: 100 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 5 g; Sacharidy: 0 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 0 g; Bielkoviny: 0 g; Soľ: 0 mg.
Zloženie
Panenský horčicový olej lisovaný za studena (RAW). Neobsahuje konzervanty ani farbivá. Mierny zákal je jeho prirodzenou súčasťou a nie je na závadu.
Skladovanie
Skladujte v suchu a tme pri teplote do 22 °C. Po otvorení uložte do chladničky a spotrebujte do 3 mesiacov. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Môžete ho využívať v studenej kuchyni na výrobu šalátov s čerstvou zeleninou a bylinkami. V niektorých prípadoch má olej jemne štipľavú chuť. Šaláty však nielen dochutí, ale pomôže ich uchovať dlhšie čerstvé. Keď pridáte horčicový olej do cesta pred pečením, výsledný produkt bude nadýchanejší. Neodporúčame však použiť olej na fritovanie. Nadmerne vysoké teploty by mohli znížiť účinky omega 3 mastných kyselín.
Česká republika.
Môžete ho využívať v studenej kuchyni na výrobu šalátov s čerstvou zeleninou a bylinkami. V niektorých prípadoch má olej jemne štipľavú chuť. Šaláty však nielen dochutí, ale pomôže ich uchovať dlhšie čerstvé. Keď pridáte horčicový olej do cesta pred pečením, výsledný produkt bude nadýchanejší. Neodporúčame však použiť olej na fritovanie. Nadmerne vysoké teploty by mohli znížiť účinky omega 3 mastných kyselín.
rýchlosť dodania, tovar je vždy dobre zabezpečený proti vytečeniu, alebo rozbitiu
- 14. marca 2023 Overený zákazník
Naozaj prirodný šampon aký som dlho hladala
- 4. marca 2023 Overený zákazník
rýchle doručenie, bezpečne zabalený tovar
- 26. februára 2023 Overený zákazník