Kakaové maslo BIO RAW PERU Criollo nepražené

Kód: 032007



Predaj ukončený

Popis produktu

BIO RAW (surové) nerafinované čisté kakaové maslo z nepražených kakaových bôbov najvzácnejšej odrody Criollo.

Získava sa studeným lisovaním zo surovej kakaovej hmoty (drvené nepražené kakaové bôby) . Týmto spôsobom nedochádza k strate dôležitých živín, antioxidantov a enzýmov.

Najčastejšie sa používa na prípravu najkvalitnejších čokolád.  Má mierne čokoládovú príchuť a  viete ho použiť aj ako lahodné maslo na svoju raňajkovú kašu alebo do koláčov, dezertov,  šušienok, čokoládových poliev či do zmrzliny.

Je výborné aj na výrobu prírodnej kozmetiky alebo na priamu aplikáciu na pokožku.  Zjemňuje a hydratuje pleť a má vynikajúce regeneračné účinky.


Criollo je vzácna a veľmi kvalitná odroda kakaových bôbov, ktorú používajú luxusné značky čokolády, ako je Valrhona, a remeselné značky čokolády, ako je Duffy's. a Forerever  Cacao.  Považuje sa za exceletnú pochúťku a sú cenené pre svoju vynikajúcu chuť.

Pestovanie a cesta na Slovensko

Pestujú sa v peruánskej Amazónii, duchovnom dome kakaa, kde sa miestni obyvatelia tešili dlho predtým, ako sa podelili o svoje tajomstvá s okolitým svetom. Kakao a Peru majú vzájomne prepojenú históriu.

Takmer všetko kakao v Peru pestujú drobní majitelia, ktorí sa naň spoliehajú ako na svoj hlavný zdroj príjmov po celý rok. Väčšina zberu sa uskutočňuje v období od apríla do septembra a nazýva sa „la cosecha grande“, čo v španielčine znamená doslova „veľká úroda“.

Ich plodiny sa predávajú družstvám, ktoré pôsobia ako sprostredkovatelia. Potom sa spracujú a odvezú  do Limy a odtiaľ  do Európy.

Toto kakaové maslo nielen, že dobre chutí a robí dobre nášmu organizmu ale je to aj vysoko funkčné superjedlo  plné živín a antioxidantov.

Všetky naše výrobky z kakaa sú surové a zachovávajú si omnoho viac živín a cenných látok ako kakao alkalizované holandským procesom.

Nič pridané, nič odobraté. Žiadne prísady alebo konzervačné látky.  


Vplyv na životné prostredie


Peruánske kakao sa pestuje udržateľne medzi stromami alebo kríkmi pomocou systému ekologického riadenia poľnohospodárskej pôdy.


Táto metóda má oveľa menší vplyv na životné prostredie ako plantáže s ťažkými hnojivami, ktoré sú bežné v západnej Afrike a ktoré spôsobujú toľko odlesňovania.


Krajina pôvodu

PERU.




Výrobca
COCOASUPPLY B.V.
Spôsob použitia

Zoznam alergénov
Zoznam alergénov, ktoré môžu u niektorých citlivých jedincov vyvolať kožnú alergickú reakciu. Podľa § 49 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1223/2009 o kozmetických výrobkoch.