Ryža červená 500 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: 8595016502447



Predaj ukončený

Popis produktu

Červená ryža má pevnú šupku, vďaka ktorej má aj po uvarení chrumkavú konzistenciu. Ide teda o nelúpanú ryžu, čo znamená, že zrnká neboli zbavené šupky a následne brúsené a leštené. Šupka zaistí, že aj pri prevarení či prepečení si zachováva svoju pevnosť. Po uvarení má jemne sladkú orechovú vôňu a môžete ju pokojne uvariť aj deň dopredu. Červená ryža vydrží bez straty chuti či dobrej konzistencie aj 2 dni po uvarení.

Zloženie: Ryža červená

Energetická hodnota 1 528 kJ/360 kcal tuky: 2,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g sacharidy: 75 g z toho cukry: 0,1 g bielkoviny: 7,4 g soľ: 0,02 g


Spôsob použitia

Prílohy – ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým jedlám, zmiešajte ju s bielou ryžou, červenej dajte menej než bielej
Rizoto – bežným spôsobom môžete ryžou zmiešať so zeleninou a korením podľa potreby, červenú ryžu vždy miešajte v menšom pomere s bielou
Vyprážané ryže – po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozšľahané vajíčka a krátko restujte, stačí už len ochutiť korením
Ryžový šalát – uvarenú ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa vašich predstáv, odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, opraženú cibuľku s šampiňónmi, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja, ideálnečiernu ryžu miešajte s bielou  
Exotické raňajky – ryžu uvarte vo vode so škoricou a zázvorom, až sa voda vstrebe po vychldnutí, vmiešajte do ryže med, vanilku, nechajte odstáť päť minút, potom pridajte obľúbené ovocie a orechy a zalejte kokosovým mliekom

Môžete použiť aj na dekoráciu.


Krajina pôvodu

Čína.




Výrobca
COUNTRY-LIFE s.r.o.
Spôsob použitia

Prílohy – ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým jedlám, zmiešajte ju s bielou ryžou, červenej dajte menej než bielej
Rizoto – bežným spôsobom môžete ryžou zmiešať so zeleninou a korením podľa potreby, červenú ryžu vždy miešajte v menšom pomere s bielou
Vyprážané ryže – po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozšľahané vajíčka a krátko restujte, stačí už len ochutiť korením
Ryžový šalát – uvarenú ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa vašich predstáv, odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, opraženú cibuľku s šampiňónmi, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja, ideálnečiernu ryžu miešajte s bielou  
Exotické raňajky – ryžu uvarte vo vode so škoricou a zázvorom, až sa voda vstrebe po vychldnutí, vmiešajte do ryže med, vanilku, nechajte odstáť päť minút, potom pridajte obľúbené ovocie a orechy a zalejte kokosovým mliekom

Môžete použiť aj na dekoráciu.

Zoznam alergénov
Zoznam alergénov, ktoré môžu u niektorých citlivých jedincov vyvolať kožnú alergickú reakciu. Podľa § 49 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1223/2009 o kozmetických výrobkoch.