Nemáte ešte konto? Registrovať
Máte vytvorený účet? Prihlásiť (Log In)
Skúsim sa ešte prihlásiť
Červená ryža má pevnú šupku, vďaka ktorej má aj po uvarení chrumkavú konzistenciu. Ide teda o nelúpanú ryžu, čo znamená, že zrnká neboli zbavené šupky a následne brúsené a leštené. Šupka zaistí, že aj pri prevarení či prepečení si zachováva svoju pevnosť. Po uvarení má jemne sladkú orechovú vôňu a môžete ju pokojne uvariť aj deň dopredu. Červená ryža vydrží bez straty chuti či dobrej konzistencie aj 2 dni po uvarení.
Zloženie: Ryža červená
Energetická hodnota 1 528 kJ/360 kcal tuky: 2,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g sacharidy: 75 g z toho cukry: 0,1 g bielkoviny: 7,4 g soľ: 0,02 g
Prílohy – ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým jedlám, zmiešajte ju s bielou ryžou, červenej dajte menej než bielej
Rizoto – bežným spôsobom môžete ryžou zmiešať so zeleninou a korením podľa potreby, červenú ryžu vždy miešajte v menšom pomere s bielou
Vyprážané ryže – po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozšľahané vajíčka a krátko restujte, stačí už len ochutiť korením
Ryžový šalát – uvarenú ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa vašich predstáv, odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, opraženú cibuľku s šampiňónmi, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja, ideálnečiernu ryžu miešajte s bielou
Exotické raňajky – ryžu uvarte vo vode so škoricou a zázvorom, až sa voda vstrebe po vychldnutí, vmiešajte do ryže med, vanilku, nechajte odstáť päť minút, potom pridajte obľúbené ovocie a orechy a zalejte kokosovým mliekom
Môžete použiť aj na dekoráciu.
Čína.
Prílohy – ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým jedlám, zmiešajte ju s bielou ryžou, červenej dajte menej než bielej
Rizoto – bežným spôsobom môžete ryžou zmiešať so zeleninou a korením podľa potreby, červenú ryžu vždy miešajte v menšom pomere s bielou
Vyprážané ryže – po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozšľahané vajíčka a krátko restujte, stačí už len ochutiť korením
Ryžový šalát – uvarenú ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa vašich predstáv, odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, opraženú cibuľku s šampiňónmi, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja, ideálnečiernu ryžu miešajte s bielou
Exotické raňajky – ryžu uvarte vo vode so škoricou a zázvorom, až sa voda vstrebe po vychldnutí, vmiešajte do ryže med, vanilku, nechajte odstáť päť minút, potom pridajte obľúbené ovocie a orechy a zalejte kokosovým mliekom
Môžete použiť aj na dekoráciu.
Veĺmi som spokojná, objednám, zaplatím a o dva dni mam k maximalnej spokojnosti tovar.
- 23. júna 2025 Overený zákazník
Rýchle doručenie. Skvelá komunikácia.
- 24. mája 2025 Overený zákazník
Spolahlivy
- 14. mája 2025 Overený zákazník