Tocopherol

Tocopherol alebo vitamín E je vitamín rozpustný v tukoch. Je to prirodzene sa vyskytujúci antioxidant, ktorý je možné izolovať z rastlinného oleja.
Izolovaný tocopherol je viskózny olej, ktorý má žltú až hnedo-červenú farbu. V kozmetických prípravkoch pre starostlivosť o pokožku sa vitamín E používa ako antioxodačné činidlo. Tocopherol chráni bunkové membrány pred poškodením voľnými radikálmi kyslíka. Môže zabrániť predčasnému starnutiu pokožky, ktoré je vyvolané UV žiarením a peroxidáciou lipidov.

Používaním stránok www.tuliatuli.sk/ súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.