Phytokeratin

Phytokeratín sa vyrába enzymatickou hydrolýzou proteínov zo pšenice, sóje a kukurice. Hydrolyzované proteíny patria do skupiny kľúčových živín, ktoré sú často označované ako prírodný zvlhčovací faktor. Pokožka pri používaní hydrolyzovaných rastlinných proteínov zostáva hydratovaná a zdravá. Naviac tieto proteíny prenikajú hlbšie do stratum corneum, zabezpečujú vytváranie ochranného filmu a zabraňujú podráždeniu pokožky.

Phytokertín je jantárová kvapalina so špecifickou vôňou. Vznikol ako alternatíva ku živočíšnemu keratínu. Je čisto rastlinného pôvodu. Na rozdiel od živočíšneho, rastlinný keratín nezanecháva na pokožke  žiadne škvrny.

V pokožke patria hydrolyzované proteíny medzi kľúčové nutrienty. Tieto zlúčeniny sú zodpovedné za udržiavanie vlhkosti a pružnosti pokožky. Toto sa deje vďaka priťahovaniu a udržiavaniu vody na pokožke, čím zostáva vonkajšia vrstva pokožky hydratovaná. Hydrolyzované proteíny z rastlín ako kukurica, sója a pšenica sú dôležité ako pre pokožku tak aj pre vlasy. Vo vlasoch hydrolyzované proteíny preniknú cez vrchnú časť pokožky, pričom tieto proteíny rovnako obnovujú rozdelené končeky, dodávajú vlasom pevnosť a pružnosť a obmedzujú nepriaznivé účinky chemických procesov.