Kyselina mliečna

Kyselina mliečna je prírodná organická látka- alfa-hydroxylová kyselina, ktorá je prirodzene produkovaná v procese bakteriálnej fermentácie, napríklad mliečnej fermentácie. Keďže kyselina mliečna podporuje vylučovanie starých povrchových buniek kože, často sa používa ako exfoliant a vo výrobkoch proti vráskam. Svojim účinkom môže na pokožke znížiť výskyt jemných čiar, redukovať nepravidelnú pigmentáciu a redukovať rozšírené kožné póry. Tým, že zvyšuje rýchlosť obnovy buniek, pleť vyzerá mladšia a má krásnu textúru a odtieň.
Kyselina mliečna má navyše dezinfekčné a antibakteriálne vlastnosti, v pokožke zmäkčuje keratín, zlepšuje jej schopnosť udržiavať vlhkosť a tým ju zmäkčuje.
Kozmetické produkty s kyselinou mliečnou sú dobrou voľbou šúpajúcu sa pokožku a pre osoby s citlivou pokožkou.