Kyselina stearová

Kyselina stearová je mastná kyselina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v rastlinných a živočíšnych tukoch. Používa sa v rôznych kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti ako povrchovo aktívna látka, emulgátor a zahusťovadlo.
Kyselina stearová je nasýtená mastná kyselina s dlhým 18-uhlíkovým základným reťazcom a je hlavnou zložkou kakaového masla a bambuckého masla.
Na pokožke a vlasoch vytvára tenkú ochrannú vrstvu, ktorá pomáha predchádzať poškodeniu voľnými radikálmi a inými environmentálnymi faktormi, ako je silný mráz, vietor a slnko. Jej efekt na pokožku sa obzvlášť prejaví v prípravkoch na báze oleja a keďže je to prirodzene sa vyskytujúca mastná kyselina, kyselina stearová je vynikajúca kozmetická zložka pre starostlivosť o vyzretú, suchú alebo problémovú pokožku.
V našej kozmetike používame kyselinu stearovú iba čisto rastlinného pôvodu.

Používaním stránok www.tuliatuli.sk/ súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.